esport

Det populære eSport vinder frem over alt – skal du være med?

I mange år blev gaming koblet sammen med dunkle kældere, tonsvis af tomme aluminiumsdåser og lidt får ringe personlig hygiejne. I de seneste fem år har gaming dog taget den direkte rute mod mainstream popularitet, og i dag lever de dygtigste spillere som rockstjerner.

Hvordan bliver man professionel eSports-udøver?

At blive professionel computer-spiller og tjene penge på sin sport. Før i tiden skulle man satse på, at man tilfældigvis blev opdaget, når man spillede online – Der fandtes ikke typiske talentspejdere, som du kender det fra fodbold, golf, håndhold og andre etablerede sportsgrene. Her var det spillere, der udså sig andre spillere, når de mødtes i kampe på internettet.

I dag er der langt bedre muligheder for at blive professionel, fordi foreningslivet endeligt er begyndt at tage esport til sig. Det er Marielyst Esport også et glimrende eksempel på.

Er eSport så sport?

eSport møder dog stadigvæk megen modstand fra offentlige instanser. I hverken Danmark eller Tyskland anses esport som værende en rigtig sport, og derfor har det også været en stor udfordring at få esport med på de officielle programmer ved større begivenheder som OL. Dog holder de individuelle spil som Counter-Strike, League of Legends og Dota2 deres egne verdensmesterskaber.

  • CS:GO har 2 Majors om året, der tæller som spillets verdensmesterskab.
  • League of Legends har Worlds én gang om året, hvor hold fra alle kontinenter mødes og dyster om at blive verdens bedste.
  • Dota2 har The International, som er særligt kendt for at lade publikum bestemme, hvor store præmiepengene skal være. The International afholdes også én gang om året.

Find de rigtige platforme

Internettet bugner som bekendt af et væld af muligheder. Der findes forummer for det meste, hvor du kan møde andre ligesindede. Hvis du spiller Counter-Strike i Danmark, så er siderne HLTV.org eller Dust.dk gode steder at møde andre spillere. Er du mere til League of Legends eller Dota2, som er to af de mest populære spil herhjemme, så findes der mange store Facebook-grupper, hvor du kan snakke med andre spillere og diskutere de nyeste opdateringer.

Et sundt liv giver bedre koncentration

Koncentration er en stor del af at blive professionel eSports-udøver. Her kan du med fordel investere i et par gode løbesko, og gøre dig selv den tjeneste, at tage vennerne eller hunden under armen og løbe dig en tur. Du kan også cykle, svømme eller gå en tur. Det giver noget mental klarhed, som hjælper dig senere i spillet.

Du kan også finde sundhed i fysisk udfoldelse med dig selv. Se her hvis du vil lære mere om, hvordan du gør dit sexliv til en vigtig del af din sundhed.

Du bør også tænke på din kost. Gaming har et ry for at have en tvivlsom kostpyramide, der hovedsageligt består af sodavand, chips og andre former for slik, men verdens bedste spillere har diætister på og sørger for, at de overholder en meget streng kostplan. Koncentrationen er vigtig, fordi man sidder mange timer foran skærmen og skal fokusere på mikroskopiske bevægelser, der kan være altafgørende i den rigtige situation.