Sådan skaber du det ultimative gaming-setup

I mange år har gamere verden over diskuterer, hvad der egentlig indebærer det perfekte gaming-setup. For som esportscenen er vokset og gaming scenen er eksploderet de seneste fem år, er det nu vigtigere end før at skabe de optimale rammer når man gamer. I denne artikel går vi derfor i dybden med, hvad man skal have til rådighed får at kunne kalde det for et ultimativt gaming-setup. Det er ganske enkelt et spørgsmål om, hvor mange penge man ønsker at ofre samt hvilke præferencer man har sig. Vi gennemgår alt fra den det bedste bredbånd til det rigtige udstyr og derfor kan artiklen her være guld værd, hvis man ønsker at skabe sig det perfekt gaming-setup hjemme på værelset.

Hurtig internetforbindelse

Udover en sublim gamer-computer med masser af RAM. SSD-Harddisk, et moderne grafikkort og en ordentlig processor, så er en hurtig internet forbindelse alfa omega for at kunne have optimale forhold, når man gamer. Her snakker vi minimum om en 50/50 mbit forbindelse, og hvis der er flere brugere på internette så gerne det dobbelte for at skabe det ultimative gaming-setup. Derudover er det vigtig man sikrer sig, at man bruger et LAN-kabel, når man skal koble sin computer til internettet. WiFi kan være fint, hvis man har behov for at streame film og serier eller bare bruger den til at surfe på nettet med. Men vil man undgå udslag og ustabile forbindelser gør man klogt i at koble et LAN-kabel direkte fra router til computer.

Mindst to skærme

Der er de folk som påstår, at man kan game ligeså godt med én skærm, som man kan med to. De mennesker tager fejl. Når først man en gang har prøvet at game og bruge sin computer med to skærme, går man aldrig tilbage til en skærm. På den anden skærm kan man have statistikker, maps eller andre vitale elementer for spillet. Man kan også have underholdning i form af en livestream eller lignende kørende på den anden skærm, mens man spiller. Det er simpelthen en frihed man før opdager, at man ikke har før man mister den. Derfor kræver det ultimative gaming setup, at man anskaffer sig minimum to skærme til sin computer. 

Det handler om det rigtige udstyr

Det meste handler dog om, at man skaffer sig det rigtige udstyr. Det kan man gøre på forskellige måde og shoppe efter forskellige mærker. Nogle sværger til Razer, mens andre ikke viger fra Roccat, HyperX eller LogiTech. Det kommer helt an på ens individuelle præferencer, men et tip, der ihvertfald er helt sikkert er, at man skal have sig en sold mus, et godt tastatur og et højkvalitets headset. Et af de mest populære setups de sidste mange år har været et Razer Blackwidow Chroma-tastatur, en Razer Deathadder mus kombineret med et HyperX Cloud II-headset og en mussemåtte fra enten Razer eller Roccat. Derudover skal man have en fornuftig gaming-stol til formålet sammen med den rigtig 120 Hz skærm til. På den måde skaber man det ultimative gaming-setup.