Undgå at miste håret pga headset

At spille computerspil er blevet en hel industri og sportsgren for sig selv. For blot ti år siden var det fuldstændig utænkeligt, at der skulle findes professionelle computerspillere. Men virkeligheden er en helt anden i dag, hvor mange unge, mænd og drenge især, spiller computer som aldrig før. Utallige timer kan blive brugt foran skærmen med headset på, dybt begravet i spillets univers. Det kan dog have utilsigtede, negative konsekvenser for håret, og hovedbunden

Intense spil, med få pauser

Mange at de mest populære spil, så som Hearthstone, League of Legends, CS Go med mere, er spil som foregår online, og som derfor ikke umiddelbart kan sættes på pause, når spilleren ønsker det. Det er en af de ting, som at med til at gøre spillene så interessante, og intense, og dermed spændende at se på. 

En negativ, utilsiget konsekvens af det kan dog være at man kommer til at sidde længere end ellers i steg med headset på. Når man sidder i lang tid, uden at tage headsettet af, bliver det svært for ens hovedbund at “trække vejret”. Ens hovedbund, består af hud, ligesom det på ansigtet. Det er velkendt, at man skal lade sig hud “trække vejret”, og dermed rense den godt, så porerne ikke bliver dækket til, og dermed skaber urenheder, som bumser og hudorme.

Dette gælder også for huden på hovedet. Men har man headset på i mange timer i streg, kan headsettet lukke for porerne, og dermed få dem til at producere mere fedt og olie, hvilket kan være skadeligt for hårsækkene, og dermed svække hårvæksten. Man kan dog undgå hårtab ved at bruge nogle særlige shampooer og hårprodukter, som kan være med til at stimulere blodtilførslen til hovedbunden, og dermed skabe gunstige omstændigheder for håret til at gro.

Sekundære faktorer

Desuden spiller mange spillere inde i mørke, aflukkede rum, hvor der ofte kan blive meget varmt. Dette gør de fordi mange finder det lettere at koncentrere sig om spillet, og leve sig ind i det, når de ikke kan se for meget rundt omkring skærmen, og dermed blive distraherede. Desværre kan temperaturen hurtigt lå langt op i sådanne aflukkede rum. De høje temperaturer kan være med til at få en til at svede, hvilket, når hovedet, og hovedbunden er dækket af et headset, ikke kan fordampe ordentligt. Det kan give skæl, hvilket er til stor gene for håret og vil være problematisk hvis du leder efter en kæreste på datingsider som Unik Dating.

En anden fare ved gaming med henhold til håret, er stress. Der kan være meget på spil, og særligt de professionelle gamere spiller sommetider om meget store pengesummer, sommetider op i millionklasserne. Dette kan være enormt stressende, og det er et velkendt faktum, at stress er en af hovedårsagerne til hårtab. 

Selv for amatørspillere kan gaming være stressfyldt. Ofte spiller man sammen med andre spillere, og der ligger dermed en del ansvar på ens skuldre. Man har lyst til at gøre det godt, og ikke skuffe de andre spillere, der regner med ens præstationer. Dermed øges presset for at præstere og spille godt. Mange finder det stressende, og det kan være overvældende for mange. Det er derfor vigtigt at man husker at slappe af indimellem spillene, og ikke at sidde for mange timer ad gangen.